Het kerkhof ziet er aan de Stationstraat nu opgeknapt uit. Wederom een 10-tal mensen stak zaterdag de handen uit de mouwen om een beetje orde op zaken te stellen. In  het najaar wordt er weer een oproep geplaatst om te helpen bij het op op orde houden van deze geschiedenisvolle begraafplaats. Kom alvast een kijkje nemen. de moeite waard!

Kinderkoor Klavertje Vier zoekt nieuw leden. Jonge kinderen die graag zingen, voor meer informatie kijk bij 'lees meer'.

 

Typering
In oorsprong derde kwart negentiende-eeuwse begraafplaats die wordt gekenmerkt door een rechthoekige plattegrond, met een sobere orthogonale aanleg en op een centraal Calvariekruis georiënteerde grafreeksen. Het niet meer in gebruik zijnde terrein is deels overwoekerd door verwilderd
groen en bestaat uit grasvelden met in hoofdzaak vervallen grafmonumenten.

Bent u geinterseerd in deze geschiedenis lees dan meer op de volgende pagina. Klik op lees meer....

Aan vernieuwing toe. Zo dachten misschien enkele vandalen die rond om de kerk wat wilden verbeteren. In het najaar van 2018 troffen we op een morgen geen brievenbussen aan bij de kerk en na enig speurwerk vonden we er één terug in de beek en de ander bij een ingegooid glas in lood raam aan de noordzijde. Beide zaken zijn erg vervelend, Naast 'afblijven van andermans spullen' zijn er ook veel kosten verbonden om de schade weer te herstellen. Gelukkig is alles weer in orde en dank zij Frits ziet het er weer prima uit.  Misschien wil Frits wel een glasinloodcursus  geven aan diegene die de schade maken maar nog niet kunnen herstellen. Frits, bedankt!

Voorbereidingen om naar Roemenië  te gaan. Een aantal jongeren  is weer bij elkaar gekomen om plannen te maken voor een uitwisseling met jongeren in het stadje Jibou in Transilvanië. Het zoeken naar een geschikte periode en ook het bedenken van activiteiten om wat geld te verdienen om de reis daar naar toe te maken. In de vakantieperiode van de scholen voor de regio-midden zal het moeten plaats vinden.  Ook zoeken we nog jongeren die ongeveer twee weken mee zouden willen om in Jibou klusjes op te knappen bij behoeftige ouderen. Natuurlijk worden de plaatselijke jongeren er ook bij betrokken en heeft de naam 'uitwisseling' de juiste lading. Zegt het voort, zegt het voort    

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31